Dyrektor Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku wraz z Punktem Informacji Europejskiej Europe Direct – Olecko mają przyjemność zaprosić Państwa do udziałuw Konkursie „Europejski Smak Czekolady 2018”
Konkurs odbędzie się 12 kwietnia 2018r. w godzinach 930 – 1200w Zespole Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku, w czasie VI Dnia Czekolady z ZSLiZ w bazie kształcenia w zawodach hotelarskich i gastronomicznych w Zespole Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku.
Konkurs będzie odbywał się w dwóch etapach:
I etap to test w języku angielskim składający się z 20. pytań –12 pytań będzie dotyczyło czekolady – jej pochodzenia i właściwości, a 8 obejmie zakres podstawowej wiedzy o Unii Europejskiej.
II etap będzie polegał na przygotowaniu europejskiego deseru z czekoladą.
Konkurs jest skierowany do uczniów klas gimnazjalnych oraz uczniów siódmej klasy szkoły podstawowej.
Organizując ww. przedsięwzięcie, planujemy zrealizować następujące cele:
- pogłębianie wiedzy na temat Unii Europejskiej,
- rozwijanie tożsamości europejskiej,
- poznanie deserów europejskich,
- rozwijanie kompetencji kluczowych uczniów,
- promocja talentów sztuki kulinarnej,
- inspirowanie uczniów do kreatywności i innowacyjności,
- aktywizowanie współpracy pomiędzy szkołami,
- wyzwolenie w uczniach zdolności tworzenia, rozwijania twórczego myślenia.
Serdecznie zachęcamy do przedstawienia treści tego listu uczniom.
Udział w konkursie będzie nowym doświadczeniem, które stworzy możliwość wymiany doświadczeń kulinarnych. Jednocześnie zapewniamy, że dołożymy wszelkich starań, aby konkurs spełnił Państwa oczekiwania i pozostał inspirującym doświadczeniem na przyszłość.
Impreza jest współorganizowana przez Punkt Informacji Europejskiej Europe Direct – Olecko.
Zgłoszenia prosimy kierować na formularzu zgłoszeniowym do 10 kwietnia 2018 r.
- pocztą na adres:
Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych
ul. Gołdapska 29
19-400 Olecko
- osobiście do sekretariatu szkoły,
- lub na e-mail: zsliz.olecko1@gmail.com
Regulamin konkursu oraz formularz zgłoszeniowy znajdują się w załączeniu.
Zapraszamy do udziału w konkursie