Kontakt

tel. 87 520 22 51

fax 87 520 22 52


zsliz.olecko1@gmail.com

 

19-400 Olecko

ul. Gołdapska 29

 

Gimnazjaliści i ich Rodzice poznali ofertę kształcenia ZSLiZ

21 marca 2018 r. podczas Powiatowych Targów Edukacyjnych 2018 organizowanych w I Liceum Ogólnokształcącym w Olecku Zespół Szkół Licealnych i Zawodowych w Olecku zaprezentował ofertę kształcenia przygotowaną na rok szkolny 2018/2019. 

Od września przyszli absolwenci gimnazjum będą mogli rozpocząć naukę w:

czteroletnim Technikum Nr 1 kształcącym w zawodzie:

technik rolnik ze specjalnością mechanika maszyn rolniczych

technik geodeta

technik hotelarstwa ze specjalnością barman/ barista

technik żywienia i usług gastronomicznych ze specjalnością promocja zdrowia

technik architektury krajobrazu

technik logistyk ze specjalnością wojskową

technik przemysłu mody

technik technologii drewna

technik ochrony środowiska

w trzyletniej Szkole Branżowej I stopnia kształcącej w zawodzie:

piekarz

rolnik

cukiernik

kucharz

ZSLiZ przygotował również ofertę edukacyjną dla dorosłych. Od nowego roku wszystkie osoby, które ukończyły szkołę średnią, będą mogły podjąć naukę w Szkole Policealnej Nr 1 kształcącej w zawodzie:

technik informatyk

technik usług kosmetycznych

technik ochrony fizycznej osób i mienia

technik bezpieczeństwa i higieny pracy

technik rachunkowości

technik administracji

technik masażysta

opiekun medyczny

opiekun osoby starszej

Dla wszystkich osób pełnoletnich ZSLiZ oferuje krótkie i bezpłatne kwalifikacyjne kursy zawodowe:

A.71. Projektowanie i wytwarzanie wyrobów odzieżowych

A.74. Organizacja procesów wytwarzania wyrobów odzieżowych

R.3. Prowadzenie produkcji rolniczej

R.16. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej

T.2. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń

T.17. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich

A.30. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybucji i magazynowania

A.31. Zarządzanie środkami technicznymi podczas realizacji procesów transportowych

A.32. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w jednostkach organizacyjnych

R.26. Wykonywanie kompozycji florystycznych

T.6. Sporządzanie potraw i napojów

T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych

T.14. Prowadzenie informacji turystycznej oraz sprzedaż usług turystycznych

T.4. Produkcja wyrobów cukierniczych

T.3. Produkcja wyrobów piekarskich

T.11. Planowanie i realizacja usług w recepcji

T.12. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

T.9. Wykonywanie usług kelnerskich

R.7. Ocena stanu środowiska

R.8. Planowanie i realizacja zadań związanych z ochroną środowiska

R.21. Projektowanie, urządzanie i pielęgnacja roślinnych obiektów architektury krajobrazu

R.22. Organizacja prac związanych z budową oraz konserwacją obiektów małej architektury krajobrazu

A.13. Wytwarzanie wyrobów stolarskich

A.50. Organizacja i prowadzenie procesów przetwarzania drewna

E.12. Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych

E.13. Projektowanie lokalnych sieci komputerowych i administrowanie sieciami

E.14. Tworzenie aplikacji internetowych i baz danych oraz administrowanie bazami