Za nami kolejna edycja konkursu „Boże Narodzenie z Pokolenia na Pokolenie w ZSLiZ”, która odbyła się 18.12.2019r. w pracowni gastronomiczno-hotelarskiej Zespołu Szkół Licealnych i Zawodowych. Celem zawodów kulinarnych była prezentacja tradycji oraz zwyczajów kulinarnych Świąt Bożego Narodzenia.
Tegorocznym tematem konkursowym były pierogi. Każda z ośmiu drużyn prezentowała potrawę Jury, w skład którego wchodziła Dyrektor ZSLiZ – p. Marzanna Pojawa-Grajewska, Przewodnicząca Rady Rodziców – p. Bożena Gałgowska oraz właściciel hotelu „Wenus i Mars” – p. Arkadiusz Dębowski. Wszystkie dania zostały ocenione pod względem doboru składników i dodatków, walorów smakowych, estetyki wykonania, oryginalności oraz zgodności z tematem przewodnim.
Konkurs zwyciężyła drużyna w składzie: Sebastian Dębowski, Michał Gorlo i Jakub Majewski (3TŻ), tuż za nimi uplasowały się Anna Paczyńska oraz Gabriela Bernecka (3TŻ), a trzecie miejsce zajęły Mariola Kaszlej i Aleksandra Drobiszewska (1TM4).
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych kulinarnych sukcesów, a wszystkim uczestnikom dziękujemy za wspaniałą zabawę!